După ce a scăpat cu viață din accident, un șofer din Gorj, obligat să împrumute bani pentru expertiza tehnică. De mai bine de un an poliția spune că nu are bani

Publicat: 17/06/2018, 09:37
Actualizat: 02/10/2018, 15:46

Accidentul rutier a avut loc în data de 26 decembrie 2016, în orașul Târgu-Cărbunești. Florian Cinteză, un instalator din localitate, conducea mașina, iar în dreapta era un tânăr interesat să cumpere vehiculul. La un moment dat, a virat la stânga, iar autoturismul din spate a redus viteza, pentru a-i permite virajul, însă un alt șofer a intrat în depășirea ambelor mașini, lovindu-l pe Cinteză.

„Am plecat să-i arăt băiatului cum merge mașina, am efectuat virajul la stânga pe un drum secundar, m-am asigurat că pot face manevra în siguranță, am semnalizat, am văzut că în spatele meu circula în același sens un autovehicul care a înțeles manevra pe care urma să o fac și a încetinit, după care am virat la stânga. Am reușit să intru cu partea din față pe podețul de pe drumul secundar și am fost lovit din spate lateral de un autovehicul, care venea din spatele mașinii care a încetinit, în depășirea ei. M-a lovit, iar autoturismul meu s-a răsturnat pe partea stângă”, a declarant, pentru corespondentul MEDIAFAX, Florian Cinteză.

După accident, acesta a fost grav rănit, însă polițiștii au considerat că el a fost vinovat de producerea evenimentului, pentru că ar fi virat la stânga fără să se asigure, fiindu-i reținut și permisul de conducere. De atunci merge periodic la Poliție pentru a-i fi reînnoită dovada de circulație.

Cinteză a fost transportat de urgență la Spitalul Bagdasar Arseni, din București și, potrivit ultimului certificat, eliberat în decembrie 2017 de medicul legist, a avut nevoie de până la 100 de zile de îngrijiri medicale. Inițial, legistul a consemnat 60-65 de zile, apoi 80-85 de zile de îngrijiri, pentru ca în decembrie să ajungă la 100 de zile, bărbatul prezentând acte medicale din care rezultă că are probleme la coloana cervicală și alte complicații.

După mai bine de un an și jumătate de la accident, Cinteză spune că nu i s-a făcut dreptate și, mai mult, nici nu s-a întâmplat nimic în dosar.

„De atâta timp, nu s-a făcut nimic în dosar. M-au ținut până în ianuarie 2018, am fost cu avocatul și am întrebat de ce nu pleacă dosarul în instanță. Atunci mi-au spus la Poliție că nu este expertiza făcută și nu au bani să o facă. Am fost nevoit să mă împrumut de o mie de lei și să plătesc eu expertul lor, pentru că mi-au spus că nu au bani și mai stau doi ani așa. L-au pus ei, dar l-am plătit eu. Am zis să fie cel mai ieftin, că nu am bani și să fie cel mai cinstit. Puteau să îmi spună de la început, nu în 2018”, susține Florian Cinteză.

După ce a primit expertiza, în iunie 2018, din care rezultă că nu este vinovat, Florian Cinteză a aflat că mai are de așteptat, pentru că celălalt șofer contestă rezultatul în ceea ce privește viteza. În tot acest timp, el trebuie să își reînnoiească periodic dovada de circulație pentru că, inițial, a fost considerat vinovat de producerea accidentului.

„M-au anunțat că celălalt șofer a făcut contraexpertiză, vrea să spună că el a dat în mine cu 56 la oră, nu cu 86, iar expertul i-a transmis că nu poate să facă alta, pentru că expertiza a fost făcută după măsurătorile Poliției Târgu-Cărbunești. Eu de atunci, deși nu am fost vinovat, circul cu dovada, mi-au reținut permisul, se miră toată lumea. Nu mi se pare normal, știu sigur că nu am fost vinovat și tot mie mi-au reținut permisul. Celălalt șofer a plecat de atunci în Italia și conduce. În expertiză scrie că are trei greșeli, eu nu am nicio greșeală. Am și martorul care era cu mașina în spatele meu”, mai spune Florian Cinteză.

Mai mult, bărbatul acuză că, după acest accident, polițiștii din localitate l-au oprit de fiecare dată când l-au observat în trafic.

„După accident a început coșmarul pentru mine, polițiștii m-au oprit peste tot, cu girofarul mă trag pe dreapta și îmi spun că sunt beat. Mă testează cu etilotestul, eu nu beau alcool niciodată. Făcea și mișto un polițist, îmi spunea că rezultatul e zero și că suflu pe nas. Vreau să se facă dreptate. Mașina mea e distrusă, e parcată în fața Poliției, am 100 de zile de îngrijiri medicale, am făcut o operație la nas. (…) Vreau să plece dosarul de aici, că aceasta nu e Poliție. Am fost la un pas de moarte și au vrut să dea culpă comună de la început, nu am semnat hârtia, au vrut amiabilă”, acuză Florian Cinteză.

În replica, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, Andrei Lazăr, a spus că opțiunea de a plăti expertiza a aparținut șoferului, după ce anchetatorii i-au transmis că mai are de așteptat.

„Pe 4 iunie 2018, partea vătămată a primit expertiza care trebuia să fie făcută. Ea a fost solicitată pe 10 ianuarie, de Poliție. Expertizele se solicită, le face o instituție autorizată. Bărbatul nu a vrut să mai aștepte, i s-a spus că mai trebuie să aștepte puțin, la noi durează până se fac plățile aproximativ 30 de zile și a zis să nu mai întârzie atât, se duce și o plătește el. Tot bărbatul, când a primit de la Serviciul de Medicină Legală Gorj certificatul cu zilele de îngrijiri medicale, nu i-a convenit primul rezultat, solicitând schimbarea. Al doilea certificat a fost de 80-85 de zile. A mai solicitat o dată, la fel cum a solicitat și Poliția la SML să-i dea un certificat din care să rezulte clar de câte zile are nevoie și la al treilea certificat a primit 95-100 de zile de îngrijiri medicale. De aceea a durat atât”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

În ceea ce privește reținerea permisului de conducere a lui Floian Cinteză, Lazăr a spus că în prima zi, respective în 26 decembrie 2016, s-a constatat că el este de vină pentru accident, însă ulterior s-au făcut expertize.

Întrebat despre acuzele aduse polițiștilor rutieri de Florian Cinteză, cum că ar fi oprit foarte des în trafic, Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, susține că, dacă șoferul a fost oprit în trafic, acesta a fost controlat „la fel ca în cazul oricărui conducător auto”.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Israelul își pregătește răzbunarea pentru Iran: ce ținte sunt luate în vizor și când poate...
Autopsia Mariei Campai, ucisă de un tânăr de 17 ani din Italia, i-a uluit total...
Prodanca, atac dezlănțuit la Reghecampf: „Fotografii grotești din cluburi și interviuri date de amantă”
„Azi dimineață m-am trezit cu un mesaj”. Capcana întinsă cu dibăcie de hackeri care îi...
Paul este motociclistul care a murit nevinovat la 18 ani, după ce a fost lovit...
Două femei care căutau de mâncare au fost ucise de un fermier și date la...
Explozie apocaliptică în Ucraina. Bloggerii militari ruși spun că este „tatăl tuturor bombelor”
Presupusul iubit al Simonei Halep cere statului român banii pe 40 de apartamente! Dorin Mateiu...
Voucherele de alimente vor fi încărcate cu BANI. Ministrul Câciu a făcut anunțul OFICIAL! Cine...
Carnea de porc se scumpește deja: prețurile ating apogeul de Crăciun. Cât costă muşchiuleţul de...
Cioban omorât în bătaie de patronul stânei la care lucra! Ucigașul din Buzău și-a lovit...
Cine este bărbatul care și-a pierdut viața în accidentul de pe A1. Era șofer de...
Unde va fi înmormântat Irinel Columbeanu. Dezvăluiri făcute de patronul azilului
Michael Schumacher, prima apariție după 11 ani. A participat la nunta fiicei
Ultimele sondaje pentru cursa de la Casa Albă: Cine conduce la nivel naţional
Întrebare de ȘCOALĂ primară! De ce cad frunzele toamna?
Cutremur în tenis! Simona Halep a anunțat chiar azi, 2 octombrie
Revenire de senzație în TV. Dan Diaconescu reînvie OTV-ul
Interviurile Insula Iubirii, sezon 8. Ispita Eric Berinde își vedea viitorul alături de Cristina Rotaru.“Am...
"Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial
Ce mesaj a postat Medana Oprea pe rețelele de socializare: "La fel este și situația...
În această seară, de la ora 20:00, premiera serialului „Inimă rebelă”, la Kanal D –...
BANCUL ZILEI. Bulă face dragoste cu o tipă pe întuneric: - Ce nesimţit eşti!
România, prezentă la „World Robot Olympiad Open Championship”! Ce rezultate au obținut echipele de robotică?